woning te Wervershoof

woning te Enkhuizen

woning te Enkhuizen

appartementen te Wormerveer

zorg appartementen te Amsterdam

woningen te 's-Gravenland

 

woning te Andijk

 

woning te Bergen

 
omhoog

woning te Wervershoof

 

Op een prachtige kavel aan doorgaand vaarwater in Wervershoof hebben we deze vrijstaande woning ontworpen. De specifieke plattegrond op de begane grond geeft vanuit alle ruimtes zicht op de belangrijkste punten. De hoeken van de toegevoegde volumes zijn opengesneden om vanuit binnen een weids uitzicht te hebben. Het verspringende metselwerk in de gevel verzacht het gehele volume.

Opdrachtgever: Particulier
Realisatie: 2011-2012

omlaag
omhoog

woningen te Enkhuizen


Modelstudie op een mooie aan water gelegen inbreidingslocatie in de binnenstad van Enkhuizen.

Opdrachtgever: BREG ontwerp en advies
Realisatie: 2013-heden

omlaag
omhoog

woning te Enkhuizen


Grand Café van Bleiswijk te Enkhuizen was de referentie van de opdrachtgever. Statig, traditioneel en rijk versierd. Wij hebben gekozen voor een traditioneel rechthoekige basis. Aan de zijkant is de garage en erker toegevoegd. De begane grond en verdieping zijn voorzien van hoge plafonds en hoge en brede ramen. De penanten op de hoeken van het gebouw, zorgen voor een statig karakter. Vanwege de breedte van de kavel hebben wij, in tegenstelling tot van Bleiswijk, niet gekozen voor een centrale entree, daarmee zou de voorgevel een te verticaal accent krijgen. De excentrische entree is verfraaid met klassieke lijsten om deze extra te accentueren.

opdrachtgever: particulier
uitvoering: 2012-2013

omlaag
omhoog

appartementen te Wormerveer


Op de huidige locatie aan de Wandelweg 89 en 91 in Wormerveer staan 2 panden. Deze 2 panden zijn door de gemeente onbewoonbaar verklaard vanwege constructieve verzakkingen. Op de locatie zijn nu 9 compacte en betaalbare starters appartementen gesitueerd. De appartementen hebben een voor – achter oriëntatie.
De Wandelweg wordt gekenmerkt door individuele panden met wisselende kaprichtingen. De doorgaande daklijn geeft schaal aan het gebouw maar behoudt de eenduidige uitstraling hiervan. Door de positie van de entrees en de wisselende hoogtes van de daklijn worden de 3 beuken individueel benadrukt waardoor de kleinschaligheid, welke kenmerkend is voor de Wandelweg, wordt versterkt.

Opdrachtgever: GTP vastgoed
Realisatie: 2012-2013
Omvang: 9 appartementen

omlaag
omhoog

zorg appartementen te Amsterdam


Zelfstandig oud worden in de stad zolang het kan, en onder begeleiding wanneer noodzakelijk. Dit was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van blok 13. Het blok omvat 125 appartementen, waarvan 60 gelegen op afdelingen voor begeleid wonen. In de plint is een dagbesteding opgenomen en kleine B.O.G.'s. Verder zijn er parkeerplaatsen en buitenberging geintegreerd op de begane grond. Alles is opgezet conform de eisen van woonkeur.

BREG ontwerp en advies heeft de gehele bouwkundige uitwerking uitgevoerd vanaf het schetsontwerp tot de werktekeningen. Tevens heeft het een coordinerende rol gespeelt in het gehele ontwerp en uitwerk traject met alle betrokken partijen. Tijdens de uitvoering hebben we het werk begeleid.


Opdrachtgever: TEKTON architekten
Aannemer: WAAL
Realisatie: 2013-2016
Omvang: 125 woningen (ca. 13.000m2)

omlaag
omhoog

woningen te 's-Gravenland


In ’s-Gravenland hebben we een ontwerp gemaakt voor vier zeer energie zuinige woningen. Door middel van het zogenoemde Sismo bouwsysteem is het gelukt om de juiste balans tussen investering en besparing in combinatie met een ultiem wooncomfort te vinden.

uitvoering: 2016-heden

omlaag
omhoog

woning te Andijk


Nieuwbouw te Andijk in jaren 30-stijl

opdrachtgever: particulier
uitvoering: 2015-2016

omlaag
omhoog

woning te Bergen

 

Schetsontwerp voor nieuwbouw woning te Bergen.

 

opdrachtgever: particulier

uitvoering: 2016-heden